BLOGGER TEMPLATES AND MySpace 1.0 Layouts »

Saturday, December 10, 2011

makan tepung beras+kek birthday+mandi lumpur+mendaki GUNUNG NUANG(highest mountain in Selangor!)

29 November 2011

ehmm..hari yang memenatkan..mlm ni saje ade dua meeting..untuk perkemahan junior2 bulan sabit merah malaysia di Hutan Pendidikan Alam UKM dan juga meeting untuk mendaki Gunung Nuang. kene buat pilihan ni..haha..dua2 pon dapat jam kredit..tpi..disebabkan keinginan utk mendaki tu lebih membuak2..maka..terpakse lah buat muke tebal minx permission xdtg meetg n xjoin AJK2 perkemahan bsmm (Bulan Sabit Merah Malaysia)  tu pegi bekemah..huhu..so..i just attend one meetg..hbs meeting around 10 malam lebeh2 siket..em..dah nak balek..tbe2 Hafeez Hamdan dtg wat muke x malu nak tumpang balek Zaaba sbb konon2nye Ikhwan Dahari dan Irwan Hamzah nak cepat..nak amek hadiah bufday saye yang ajim bg katenye..ok..fine..haha..apis ckp biar dye yg bwk kete..ok..memandangkan dye mmg slalu mnx bawak..ok lah..balek kolej je pon..somehow..i wonder..knp xnaek blok dye trus..knp turun bwh..?tbe2 ade hafiy halim lak tengah2 jalan..nak kne langgar ke..?aku terpk..nak smbut bufday ke?tp awal lagi ni..di saat aku kuar krete..tbe2 din pon ade di blakang kerete..okk..tbe2 cik ecah yg comel pule menutup mate ku sambil gelak2..okk..fine..dalam hati aku.."nak suprise bufday lani.."..disebabkan dyorg kate ade hadiah..aku bygkn kat depan mate ade kek n lilin yang perlu ditiup..tetapiiii...seeeeeeeeeeeeeeeee~

ini lah hadiahnye..hehehe



terima kaseh ye shbt2 tecinte..sayang korang semua..terima kaseh sangat2 sebab selama 20 tahun hidup ini kali pertama birthday saye disambut dengan meriahnye..dah xprnh kne baling tepung or wat so eva..saye abadikan knangan terindah ni dalam diary xserupe diari ni..haha..~

K.I.T.A

ini lah hasilnyaa~hua2!!~




wahhh!!snowwwww..haha~

ini lah org2 blakang tabir nye..sorg lagi..AZEEM AZMAN..dye xde..becuti ke langkawi..hehe..tp tetap celebrate bersama!:)
elly dan din yang cumel among the others..ngeee~

bukan nangis!mate masuk tepung beras!


thanx to dinie (tudung oren hitam) yang turtue serta:)

K.I.T.A (xcukup dua org..haha)

elly dan apis!


semua dah jadi tepung gomakk..






kek birthday saye yg ke 20!!~

apis nak tunjuk iphone 4 dye sebenarnye tu..ngeee~

tiupppppppppppppppppppppppppppppp!~

terima kaseh yang tak terhingga buat anda semua..sngt2!!sanggu meredah hujan dan kebasahan demi kek secret recipe..hehe..kalao dapat letak vdeo yg korg buat tu lagi best..hehe..trime kaseh juge sbb sntiase ade waktu kerete xhidup, waktu kerete kene saman, waktu kerete kene clamp, waktu kne teman pegi jage iman kat spital klang, waktu kne teman pegi econsave..huhu..sayang anda semua!: NORAISHAH ZAMRI,AZEEM AZMAN,HAFIZUDDIN HAMDAN,IRWAN HAMZAH,HAFIY HALIM & IKHWAN DAHARI! lots of love~






2-4 Disember 2011

sangat excited apabila pertama kali nak mendaki gunung..Gunung Nuang,Selangor..xjauh pon dari UKM..lebih kurang satu jam perjalanan dah boleh sampai..hehe..
semase bekumpul di Pusat Sukan UKM:~

dinie!ecah!aten!elly!~






hehe..muke excited kann..??em..hari pertama..pejalanan dah cukup memenatkan..ditambah dengan hujan..xpasal2 kne sarung bju hujan mydin yang 2inggit satu tu..haha..xingt la brape jam bejalan bru smpi tapak pekemahan..tu pon smpi2 dah maghrib..kat tapak pekemahan tu..ade sungai..seronok gilerrr!!las tyme mndi sungai tahun bile ntah..kat AIR TERJUN SEKAYU TERENGGANU..hehe..

setibenye kami di tapak pekemahan, kami pasang kemah dan yg sewaktu dengannye..hmm..ape lagi..dah setel sume..g terjun sungai dlu..xkesah gelap..xkesah sejuk..yg pntg kami nak mndi..huhu..after siap mndi..masak megi..dan makan..kol9.30 malam..dah tdo..haha..pengalaman waktu tdo dlm hutan ni..xtahan..pkol11.30 tjge..dan tido besile kemudian menunggeng..psl apa?psl xtahan sejuk..xboleh baring..menggigil sbb tdo atas tanah..da moral of da story..beli lah sleeping bag satu na bawak masuk Hutan okeh..?haha~


elly psg kemah!

maen msk2~hehe


hari kedua..pagi tu mmg xmandi dah la..sejuk giler kot..yg paling xtahan..selipar saye dihanyut aer..mmg xsempat lah nak selamatkan pagi2 bute dngn menggigil nye..haha..xsmpi 10 minit lepas tu selipar tentmate (KAWAN SEKEMAH) plus best fren saye NORAISHAH ZAMRI pule hanyut sebelah..haha..elok lah..saye hanyut belah kiri..dye punya hanyut belah kanan..kawen kan slipar yang tnggl tu...jadi lah selipar kawen..haha..ape lagi..share2 lah gune..haha.. pkol8.30 kami dah begerak dari tapak pkemahan untuk naik ke puncak..tmpt pertama yang kami tibe adalah KEM PACAT..katenye byk pacat..tp saye xde la plak kne pacat..Alhamdulillah..berehat sekejap..kawan kami NURDINIE KAMAL dah xboleh naek lagi..ape kan daye..perjalanannye stakat kem pacat shaje..hehe..kami yg da rest..teruskan pejalanan ke kem pengasih..dah dari kem pengasih lebeh kurang stengah jam perjalanan sampi ke puncak..wahhh..mmg smua kebulurann..dan kepenatan..roti dan sardin yang saye dan ecah bwk..habis kene bedal ngn apis,iwan dan irwan..
ade budak2 UPNM yang offer biskut raye..dngn muke xmalu nye..saye tnye.."nak 3 bolehh..??"..haha..blasah je laa..lapor..plus dah kekurangan air..hampir 6 jam jugak pejanan untuk naek ke puncak..huh..lao dri KL balek trengganu..dah smpi umah dah ni..haha.ini lah muke2 ceria smpi di puncak!:~



abg2 UKM..haha

adek2 UPNM~

kem pacat!

lepak2!~

kebuluran ye kak??haha


asal gambar je muke penat pon xnmpk penat minah ni..haha

muke penat smpi puncak~

tengok real lagi cantek..~

UKM terbaek!

berjaya menawan puncak!

antre pemandangan kat puncak!




dalam satu jam mase lebeh kurang berehat di puncak..kami diarahkan turun..takut lmbt2 nnt nak turun smpi tempat pekemahan dah gelap..apekan daye..dah la ramai pompuan..almaklumlah pompuan ni lau dah trun cerun tu cmne..xcampur ngn yang gayat ag..haa..mmg lembab lah pjalanan kami..haha..nak wat cmne..kebanyakannye smua 1st tyme pnjat gunung..hmm..lebeh kurang 3 jam..kami smpi kem pacat dalam pkol6 petang..huh..xleh blah bile kuku NORAISHAH ZAMRI nak tcabut..haih..mnanges lah dye skejap..haha..sekrang..kami mengalami naseb yang same apabile kuku kaki dah jadi burokk..haha..hbs lah..mak mtua reject..haha..

kami diarahkan untuk tnggu second grup smpi..why..??donno..bayangkan..pkol7 malam baru kami begerak turun ke tapak pekemahan..dangn kekurangan cahaya sbb xsmua bawak torchlight..huh..smpi torchlight yg mhl tu pon hilang lah (mahal lah sngt)..bagi gune xreti pulang balek pulakk..adoii..payah..ok..saye lead dpn..cehh..xde lah..dok blakang guider..Aiman xkesah namenye..haha..dye soh pnggl dye man..jgn pnggil abg..dye xske..haha..ni lah ssh lao org prasan mude kann..bayang kan..smpi guider pon mintak aer kitorg nak ckp punye lah lme pjalanan kami nak turun bwh..campur dengan yg jalan terhincut2 lagi..yang xboleh bengkok kaki lagi..haha..mmg lahhh LAMBATT~smpi guider tu cakap burink jalan ngn ktorg..ingt jalan kat KLCC ape nak hepi2..turun cerun kutt..yg paling saye xboleh lupe apabile..saye xsengaja TERTAMPAR  Aiman xksh tu..huhu..nak tejatuhh..soo..nak xnak tpakse lah tampar dye jugak kann..nak cover xnk bg jatuhh..lao x malu lahh..haha..sori3..betul2 xsngaje..hua3~xpe lah..dia pon xkesah..dye ckp best..ok la tuhh..haha~

satu yg saye sedar adlah..saye ade mslh untuk mengimbangkan badan..xstable..xtau la knp..mungkin sbb penat kot..tp mase xmasuk hutan pon cmtu jugak kdg2..mmg ade gene xstable kot lam genome sequence saye nii..huhu..buatnye jatuh longkang..adoyaii..minx jauhh..xnakk..tepat pkol 12.00 tengah malam..bru kami smpi kat tapak pekemahan..huii..bayangkan lah mcm mne pejalanan kami..xdpt nak crite smua..asenye budak2 llki yg follow kot blakang tu sume nak mrh dak2 pompuan yg jln kat dpn..haha..pdn muke korang..kui3..

sesampai je kat tapak pkemahan..smua meluru ke sungai untuk mndi..saye..??dengan selambe nye mls nak buat pape..bukak tudung buka kasut..bukak stokin..trus tido..haha..lantak lahh ape nak jdi pon..pagi esok nye..pkol 6.40 pagi..saye sorg je yg dok brendam lam sungai tu mule2..best gile..bayangkan sejuk2 aer subuh2 hari tu..smpi pkol8 pagi lahh saye brendam..siap shampoo2 rambut ngn bhagianye..haha..mmg xkan lupe btape nikmatnye mandi sungai pagi tuu..kemudian..bersiaplah kami untuk pulang..

muke sedeh nak balek..haha~

nak balek!



dlm perjalanan untuk smpi ke pejabat hutan tu..mmg da xtahan pki kasut..kuku saye plak rase nak tcabut..dah la xde slipe..selipar kne hanyut aer sbelah..huhu..nak xnak..tpakse pinjam selipar AMZA yng bersaiz 9 tu..bayangn saye bersaiz 5 pki saiz 9..huhu..Alhamdulillah..yang penting ade..time kaseh Amza..jase mu dikenang..hehe..mmg luke kaki tecucuk buluh..emm..saye antre yg lmbt lah tibe kat pjabat hutan tu..dan tuan selipar nak balek seliper nye..so..berkaki ayam lah saye..yg paling kelakar..bile saye menangis sbb NORAISHAH ZAMRI xprasan dye baleng kasut sukan dye yang dah berat tyme tu kat atas kuku yang rase mcm nak tcabut ni..huuhuhuhu..xmaluu..dah besar pon nanges..mmg pengalaman..hehe..yg paling best..org len trun kat bas jalan kaki..tpi saye dan yg special kes..naek BAZOOKA ni ha..haha!:

jeep!

ni la muke2 yg turun dah jadi nenek..haha..cian..~



masuk je bas..ape lagi..tidoo..ntah suare2 sumbang sape yg bekaroke lam bas tu pon saye bt xdngr je..anggap je la putera gunung tngh dodoikn saye tido mase tu..sedar2..MOHD IRWAN kejutkan..dah smpi UKM..ok..ape lagi..smpi2 trus pegi pecut beli slipar baru..den basuh kemah..haha..TAMMAT~
basuh kemah!!



p/s: pengalaman yang paling seronok dan xdpt dilupekan..iAllah lao ade pluang..sem dpn kami naek Brinchang pule..tu pon kalao ade rezki lahh..byk bnde yg kite boleh nmpk,berfikir dan belajar bile skali skale join aktiviti mcm ni..dan yg paling prnting..bile masuk hutan..kite nak menikmati keindahan ciptaan Tuhan.tp jgn la kite abaikan perkara yang wajib..sedangkan nazak pon hukumnye masih wajib bersolat..inikan pule kite yang sehat..hehe..sekadar peringatan untuk diri sendri dan semua :)

thanx visitor!jumpe lagi!





3 comments:

amri said...

nanges gak elly ni kn...hahah...xmalu la elly

sLpmEpLz™ said...

tak wish pon. hepi blated elly :P

elly zamri said...

haha..sempat jugak eahh kat cni..mekasehhhh~meh nak slapp siket..haha